Välkommen till Harry Potters magiska värld

J.K. Rowling, favoritfantasy hjälte Harry Potter har sedan debuten 1997 gjort stor succé, med översättningar till 73 språk och sålt över 450 miljoner exemplar i hela världen. Här på Bestories hittar du ett självklart alla populära Harry Potter böcker.

Utforska en förtrollad värld av magi och äventyr med Harry Potter hos Bestories Bokhandel

Välkommen till den förtrollade världen av Harry Potter - en modern klassiker skapad av den hyllade författaren J.K. Rowling. Denna fantasyroman har förtrollat och fängslat en hel generation av läsare världen över. Följ med den unge trollkarlen Harry Potter på hans oförglömliga resa genom en fantasifull och magisk värld.

Författaren J.K. Rowling, har i denna ikoniska bokserie skapat en resa genom magi, äventyr och vänskap. Serien inleddes med den första boken, 'Harry Potter och de vises sten', som först gavs ut 1997 och avslutades med den sista boken, 'Harry Potter och dödsrelikerna', 2007. Sedan dess har dessa böcker erövrat hjärtan över hela världen.

I Harry Potter får vi följa Harry som, till sin förvåning, upptäcker att han är en trollkarl och börjar sin utbildning på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Tillsammans med sina lojala vänner Ron och Hermione står han inför farliga prövningar och spännande äventyr som testar deras mod och vänskap.

Bokserien Harry Potter rymmer inte bara spänning och magi, utan också djupa teman om vänskap, lojalitet och mod. Med en perfekt blandning av humor, spänning och känslosamma ögonblick är dessa böcker en njutning för både unga och vuxna läsare.

På Bestories Bokhandel har vi ett omfattande utbud av Harry Potter-böckerna för dig att utforska. Välj bland de sju magiska böckerna och följ med Harry och hans vänner på deras episka resa. Oavsett om du är en trogen beundrare av serien eller ny i den magiska världen, så finns det alltid något nytt att upptäcka i "Harry Potters" förtrollande äventyr.

Ge dig själv eller någon du älskar möjligheten att upptäcka eller återuppleva dessa ikoniska böcker som har satt sina magiska spår i den globala litterära världen. Välkommen till Bestories Bokhandel för en magisk läsupplevelse med Harry Potter.

Vilken ordning har böckerna om Harry Potter?

Upptäck den magiska världen av Harry Potter med originalserien som består av sju spännande böcker. Följ med den unge trollkarlen Harry Potter när han upptäcker sin sanna identitet och börjar sin äventyrliga resa på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

 1. Harry Potter och De vises sten
 2. Harry Potter och Hemligheternas kammare
 3. Harry Potter och Fången från Azkaban
 4. Harry Potter och Den flammande bägaren
 5. Harry Potter och Fenixorden
 6. Harry Potter och Halvblodsprinsen
 7. Harry Potter och Dödsrelikerna

I den första boken, "Harry Potter och De vises sten," introduceras vi för den unga pojken Harry Potter, som bor hos sina elaka släktingar Dursley. Men en dag får Harry ett oväntat brev som förändrar hans liv för alltid - han är faktiskt en trollkarl och erbjuds en plats på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

I den andra boken, "Harry Potter och Hemligheternas kammare," återvänder Harry till Hogwarts för sitt andra år, men mystiska attacker hotar skolans säkerhet. Tillsammans med sina vänner Ron och Hermione måste Harry lösa gåtan kring den hemliga kammaren och dess mörka hemlighet.

I "Harry Potter och Fången från Azkaban," den tredje boken i serien, är Hogwarts hotad av den farliga fången Sirius Black, som sägs vara en förrädare till Voldemorts sida. Men när sanningen avslöjas visar det sig att inget är vad det verkar vara.

"Harry Potter och Den flammande bägaren" tar oss med till den mytomspunna Triwizard-turneringen, där Harry måste möta farliga utmaningar och motståndare från andra trollkarlsskolor. Men en dödlig konspiration lurar i bakgrunden, och Harrys mod och lojalitet sätts på prov.

I "Harry Potter och Fenixorden" står Harry inför ökad motstånd från en del av trollkarlsvärlden som förnekar Lord Voldemorts återkomst. Han bildar Dumbledores armé för att bekämpa mörkrets krafter och kämpar mot en växande ondska.

I den sjätte boken, "Harry Potter och Halvblodsprinsen," får vi följa med på en farlig jakt efter Horcruxes - föremål som innehåller en del av Voldemorts själ. Men samtidigt blir kärleken och vänskapen prövade, och en hjärtskärande förlust drabbar Harry och hans vänner.

I den avslutande boken, "Harry Potter och Dödsrelikerna," kulminerar den episka kampen mellan Harry Potter och den mörka trollkarlen Voldemort. Sista striden närmar sig, och Harry måste samla all sin styrka och mod för att rädda den magiska världen och ställa saker tillrätta en gång för alla.

I tillägg till de klassiska originalböckerna finns det också illustrerade utgåvor som ger liv åt magin på ett nytt sätt. Dessa fantastiska böcker i flexband har gjort det möjligt för nya och gamla fans att fördjupa sig i den enastående världen igen.

Hos oss på Bestories hittar du inte bara originalserien och de illustrerade utgåvorna utan också ett brett utbud av andra böcker som kompletterar den fantastiska Harry Potter-serien. Utforska sidorna hos oss och fördjupa dig i den förtrollade världen av Harry Potter, där spännande äventyr och magiska upplevelser väntar på varje sida.

Vem har skrivit Harry Potter?

Harry Potter-serien är skapad av den brittiska författaren J.K. Rowling. Hon föddes den 31 juli 1965 i Yate, Gloucestershire, England. J.K. Rowlings fascinerande berättelse om Harry Potters magiska värld har fängslat miljontals läsare över hela världen och har blivit en modern klassiker inom barn- och ungdomslitteratur.

Rowling började skriva den första boken, "Harry Potter och De vises sten," i början av 1990-talet när hon var på ett försenat tåg från Manchester till London. Under resan växte idén om en ung trollkarl och hans äventyr fram i hennes fantasi. Efter flera år av arbete och kreativitet, blev den första boken publicerad 1997.

Efter framgången med "De vises sten," följde J.K. Rowling upp med sex mer böcker i serien, där den sista, "Harry Potter och Dödsrelikerna," publicerades 2007. Harry Potter-serien blev en fenomenal framgång och har översatts till över 80 språk, vilket har gjort det möjligt för människor över hela världen att upptäcka och älska dessa magiska berättelser.

J.K. Rowling är en mästare på att väva samman fantasieggande handlingar, komplexa karaktärer och djupa teman som lojalitet, vänskap och kampen mellan gott och ont. Hennes förmåga att skapa en detaljerad och engagerande värld har gjort att läsarna känner en verklig samhörighet med karaktärerna och deras utmaningar.

Genom Harry Potter-serien har J.K. Rowling inte bara gett oss en spännande saga, utan också skapat en värld som har inspirerat generationer av läsare. Böckerna har också blivit till populära filmer, teaterföreställningar och en rad andra merchandisingprodukter, vilket visar på deras tidlösa och universella lockelse.

J.K. Rowlings magiska pennförmåga och fantasifulla värld har gjort henne till en av de mest älskade och framgångsrika författarna genom tiderna. Hennes bidrag till litteraturen och popkulturen är enastående, och hennes verk kommer för alltid att leva vidare i läsarnas hjärtan och sinnen.

Vilka andra böcker har författaren J.K. Rowling skrivit?

J.K. Rowling har utforskat en rad andra litterära verk som fortsätter att förtrolla och beröra läsare i alla åldrar. Här är några av de andra böcker hon har skrivit:

 1. "The Casual Vacancy" (2012): En vuxenroman som utspelar sig i den fiktiva staden Pagford och utforskar intriger, hemligheter och samhällsfrågor. Boken har även filmatiserats som en miniserie om 3 delar (2015) och berör teman som social ojämlikhet, politiska konflikter och mänskliga relationer på ett mästerligt sätt.
 2. "Cormoran Strike"-serien (under pseudonymen Robert Galbraith): En serie deckare med privatdetektiven Cormoran Strike och hans assistent Robin Ellacott i huvudrollerna. Böckerna inkluderar "The Cuckoo's Calling" (2013), "The Silkworm" (2014), "Career of Evil" (2015), "Lethal White" (2018) och "Troubled Blood" (2020).
 3. "The Ickabog" (2020): En barnbok för läsare i åldern 7-9 år som innehåller äventyr, spänning och fantasifulla berättelser.
 4. "Julegrisen" (2021): En barnbok för barn i åldern 6-9 år. När boken släpptes fick boken positiva kritikerrecensioner och blev snabbt en bästsäljare. När Jacks älskade gosedjur, Lilla Gis, försvinner på julafton, ger han och hans nya gosedjur, Julegrisen, ut på en magisk resa för att rädda sin bästa vän. En underbar berättelse om kärlek, tillit, äventyr och spänning.

J.K. Rowlings författarskap har visat sig vara lika mångsidigt som det är magiskt. Från spännande deckare till gripande vuxenromaner och fantasifulla barnböcker, har J.K. Rowling bevisat sitt enastående förmåga att skapa minnesvärda berättelser som stannar kvar hos läsarna långt efter att boken är slut.

Stort utbud av Harry Potter-böcker hos Bestories Bokhandel

På Bestories bokhandel hittar du hela den ursprungliga serien med de sju Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling. Här finns även förtrollande illustrerade utgåvor med fantastiska färgillustrationer, perfekta för att fördjupa din läsupplevelse. Oavsett om du föredrar böcker i flexband eller föredrar att läsa på svenska eller engelska, så finns det något för alla Harry Potter-fans.

Böckerna om Harry Potter är enligt förlaget huvudsakligen riktade till läsare i 10- till 15-årsåldern. Men J.K. Rowling själv menar att hon inte skriver för någon särskild målgrupp, vilket har lett till att böckerna har beundrare i alla åldrar.

I Harry Potters magiska värld får man utforska Hogwarts, möta trollkarlar, häxor och fantastiska varelser. För de yngsta rekommenderar vi att börja med de tidigare volymerna för att sedan följa med Harry, Ron och Hermione genom deras utveckling till mer komplexa berättelser som även tilltalar unga och vuxna läsare.

Välkommen till Bestories bokhandel för att hitta dina favoritböcker om Harry Potter och uppleva en resor full av äventyr, vänskap och magi. Välkommen till den fantastiska världen av Harry Potter! Till konkurrenskraftiga priser och med snabba leveranser.